Голям улов! Полицаи и инспектори цяла нощ дебнаха рибари бракониери, арестуваха ги призори /снимки/

Голям улов! Полицаи и инспектори цяла нощ дебнаха рибари бракониери, арестуваха ги призори /снимки/ Двама мъже от Монтана – на 33 и 42 години, са били задържани вчера при съвместна акция на служители на ИАРА - Монтана и полицаи от РУ-Белоградчик за незаконен улов на риба в язовир „Дъбравка“. 
Нарушителите са наблюдавани цяла нощ и са заловени рано сутринта. При извършено претърсване в колата на 33-годишния – „Фолксваген Голф“ с монтанска регистрация, служителите на реда открили и иззели надуваема лодка, 8 рибарски мрежи и 120 риби – каракуда, сом и шаран. 
Разследването по случая продължава в рамките на образувано в РУ-Белоградчик досъдебно производство. Автомобилът, мрежите и рибата са иззети. Лицата са задържани за срок от 24 часа. За подобно престъпление закона предвижда от 1 до 3 години затвор и от 15 до 20 хил.лв. глоба.
Срещу единия от задържаните това е трето досъдебно производство. Последният случай е от преди 3 месеца. Има и няколко влезли в сила наказателни постановления за нарушения на Закона за рибарство и аквакултурите.
 
06.02.2023, 11:38 часа
1451 1
Коментари

Bace

06.02.2023, 13:30 часа
A Kozlolodui kogaaa
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha