Нови сигнали за бомби в столицата: Евакуираха две училища

Нови сигнали за бомби в столицата: Евакуираха две училища Сигнали за бомба са подадени за две столични училища. Става въпрос за 81 СУ „Виктор Юго“ и 144 СУ "Народни будители". И двете училища са в район "Младост". Родителите са били извикани, за да вземат децата си от учебните заведения.
Учениците от I-ва смяна в 81. СУ са евакуирани и освободени от учебни часове до края на деня. Учениците от втора смяна, 5 и 6 клас ще се обучават в електронна среда през виртуалните класни стаи. Това съобщават от учебното заведение във Фейсбук страницата си. От ръководството уточняват, че учениците от 1-4 клас трябва да бъдат взети от двора на училището. В съобщението се казва, че мерките са предприети във връзка с подаден сигнал от 7 РУ за бомбена заплаха.
Екипи на полицията проверяват сигналите за поставени взривни устройства.
Припомняме, че сигнал за поставено взривно устройство опразни временно Съдебната палата в София тази сутрин. Полицейски екипи евакуираха хората от сградата. Специализирани екипи посетиха мястото, за да проверят сигнала, който е подаден около 9 часа.
По-късно през деня бе подаден сигнал за бомба и в Софийския районен съд, а вчера салоните на летище София бяха евакуирани по същата причина.
Столичната полиция проверява сигнали за поставени взривни устройства в няколко обекта в столицата. Това потвърдиха от СДВР.
10.02.2023, 13:12 часа
417 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha