Спасиха бременна жена и 7-годишната й дъщеря в Турция, били под руините 115 часа

Спасиха бременна жена и 7-годишната й дъщеря в Турция, били под руините 115 часа Благодарение на усилията на близо 100-те хиляди доброволци и спасители от Турция и чужбина продължават да се случват чудеса вече пето денонощие.
Жертвите на земетресенията в Турция и Сирия вече са над 24 хиляди. 115 часа след унищожителния трус от рухнала сграда в Газиантеп бяха извадени бременна жена и 7-годишната ѝ дъщеричка.
Жената и момичето са оцелели по бетонните отломки 115 часа след първия трус в Газиантеп. Макар и в тежко състояние, те са настанени в болница. Според спасителите шансовете за още оцелели след пет денонощия в студа вече клонят към нула. Помощта от света вече е предимно от храни, медикаменти и медицински екипи в помощ на оцелелите.
“Без шум и фанфари се включваме към международната помощ, със знанията и опита, които нашите лекари притежават. Има достатъчно опит и познания да помогнат много за физическото и психическото оцеляване на пострадалите”, каза Хуан Карлос, началник на медицинската бригада на Куба.
Според турските здравни власти, в болниците има около 260 оцелели деца, чийто родители са неизвестни.
11.02.2023, 14:14 часа
429 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha