Странна гледка в небето! Светещи обекти стреснаха хората в Северозапада /снимки+видео/

Странна гледка в небето! Светещи обекти стреснаха хората в Северозапада /снимки+видео/ Странна гледка стресна хората на много места в Северозапада снощи, научи агенция BulNews.
Низ от светлини бе забелязан в небето около 20 часа във Враца, Видин, Монтана, Вършец и много от селата в региона. Много хора, стреснати от чудноватата гледка, заснеха феномена с телефоните си и споделиха кадрите в социалните мрежи. 
Под множеството публикации се вихрят какви ли не конспиративни теории. Хората коментират, че светещите обекти са нашествие на извънземни, американците с HAARP, които предизвикват ново земетресение, самолети с ковид, военни изтребители, разузнавателни дронове и какво ли още не. 
Истината обаче е далеч по-прозаична. Странните светлини всъщност са сателити на компанията SpaceX на Илон Мъск. Изкуствените спътници „Starlink“ осигуряват достъп до интернет чрез пренос на данни посредством светлината, а трансферът се осъществява чрез сателити. 
За тази цел Мъск от години изгражда космическа мрежа, в която отделните сателити обменят помежду си съответните данни. Първите 60 „Starlink“ бяха изстреляни в космоса през май 2019 г., а оттогава компанията „SpaceX“ е пратила в ниска околоземна орбита около 2300 спътника. 
През последните години светлините са честа гледка в небето не само у нас, а и по целият свят. Въпреки това и въпреки научното обяснение, те продължават да шашват хората. 
Проверка на агенция BulNews показва, че в Северозапада продължават да не се доверяват на официалните източници на информация и да лансират всякакви конспиративни теории за произхода на този „феномен“. 
Други пък, с типичното за нашите географски ширини чувство за хумор, раждат истински шедьоври на народното творчество, предлагаме ви да се посмеете с някои от тях:
„Разнузнователени китайски балони оглеждат парцела в Новоселци за богат китайски магнат“, „Тва да не е следа от чипосано ТДИ?“, „ELON отива в ONÀ!“, „Може да са Фердо мравката и приятелите му. Бягат от ЕС за да не бъдат изядени“, „Извънземните идат да ни изпият рикията...“, „Да не падна някоя бутилка с Кока-кола?“, „Оо тава е влака София-Видин“, „Дядо Мраз с шейната“…
Видео вижте тук.
14.02.2023, 10:07 часа
16624 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha