Ученик от СУ "Христо Ботев"-Враца е победителят в национален конкурс за любовна проза

Ученик от СУ "Христо Ботев"-Враца е победителят в национален конкурс за любовна проза Дванайсетокласникът от СУ "Христо Ботев" във Враца Калоян Нинов е победителят в първа възрастова група (18-25 г.) на завършилия VII Национален литературен конкурс за любовна проза „Млад разказвач“ в Бургас.
За разказа си „Чатем“ Калоян е награден с еднократна стипендия за най-добър млад разказвач на името на писателя Атанас Радойнов и Диплом от Община Бургас. Това е поредното признание за член на литературния ни клуб „Ботевци“.
В седмото издание на конкурса, организиран от Бургаската писателска общност, Община Бургас и семейство Радойнови, Калоян се състезава с повече от сто млади белетристи от цялата страна.
Компетентно жури с председател проф. д.н. Диана Радойнова и членове – писателите Николай Фенерски и Янчо Чолаков – излъчи победителите в двете възрастови групи. Наградите за конкурса са осигурени от: Сдружение Бургаска писателска общност, сем. Радойнови, Община Бургас, НЧ „Л. Каравелов 1940“ (организатор на фестивала „Свято слово“) и дарители – приятели на Атанас Радойнов.
Отличените ще получат наградите си на специална церемония на Деня на влюбените – 14 февруари 2023 г. в Дома на писателя – Бургас.
"Честито на Калоян и нови творчески вдъхновения!", написаха от съководството на СУ "Христо Ботев" във Враца. 
14.02.2023, 16:55 часа
564 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha