Инж. Цветан Стойчков след земетресението във Враца: Всякакви промени в жилищата са забранени /видео/

Инж. Цветан Стойчков след земетресението във Враца: Всякакви промени в жилищата са забранени /видео/ Над 4 милиона са жилищните сгради в страната. Новите постройки би трябвало да отговарят на европейския стандарт и ако той е спазен - ще устоят на земетресение. По-старите са изграждани според Българския държавен стандарт. Зам.- кметът на Враца по строителството - инж. Цветан Стойчков, разказва спазени ли са изискванията.
Припомняме, че във Враца последното земетресение беше усетено доста силно.

Извънредно! Земетресение разклати Враца

„Не се води статистика за опасни сгради. Около 20 000 са жилищните сгради в града. От тях 166 са панелни блокове, 480 са стоманобетонни конструкции, останалите са тухлени и други. Не се изисква да се води регистър на опасните сгради и няма индикации да се води това. Техническото обследването на сградите удостоверява годността за живеене на тази сграда, то трябва да се прави периодично", каза зам.-кметът. "Между 5 и 10 лв. на квадратен метър варират държавните цени на обследването”, допълни Стойчков.
"Хората трябва да знаят, че всякакви промени в жилищата им са забранени, защото това нарушава конструкцията", добави той.
Той допълни, че е много важна и поддръжката на жилищата и на общите части и водопроводи.
16.02.2023, 09:38 часа
4398 2
Коментари

V

16.02.2023, 12:53 часа
Някои хора много си повярваха! След разясненията си за финансовите корекции на Община Враца, бившият автомонтьор и дистрибутор на лекарства се поставя и над ЗУТ. Такива изяви не са много полезни за общинското ни ръководство!!!

Ичо Фичката Фидосов -строител на народа

16.02.2023, 10:50 часа
Да бе. Магазините на първите етажи по центъра са с масово избушени стени. Кой знае колко от тях са носещи. Възможно е и други елементи и греди да са премахнати. Дай боже да няма заметресение, да не се окаже, че и новото строителство е калпаво като в
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha