Полицаи откриха боеприпаси и културно-исторически ценности в къща в Монтанско

Полицаи откриха боеприпаси и културно-исторически ценности в къща в Монтанско Намериха културно-исторически ценности и боеприпаси в къща в Монтанско, съобщиха от МВР в областния град.
Случаят е от вчера. Около 15 часа е извършена проверка в частен дом в село Замфирово, обитаван от 69-годишен местен жител. При контрола е установено, че в имота се съхраняват огнестрелно оръжие без надлежно разрешително и културно-исторически ценности. При извършено претърсване в жилището и прилежащ гараж са намерени и иззети 1 зелена тръба с мерни прибори върху нея с надпис рпг 22, 7 боеприпаса за огнестрелно оръжие - кал. 22 lr., 2 боеприпаса за гладкостенно огнестрелно оръжие - кал. 16, 1 самоделно изработен пистолет без надписи върху него, 78 предмети, наподобяващи културно исторически ценности, както и 1 метал-детектор.
Във връзка със случая е образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 278, ал. 6 от НК.
Работата продължава районното управление на Берковица.    

*Снимката е илюстративна
17.02.2023, 11:25 часа
1282 1
Коментари

Анонимен

17.02.2023, 12:52 часа
а не думай! До сега все едно не са знаели?! Всеки дето има някой лев повече по тоя край се занимава с незаконна дейност - краде, търгува с разни неща, точи фондове. Но полицията се прави на ударена, ако започне да проверява наред, свят ще ние сезавие
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha