Повдигнати обвинения: Камионът-ковчег е возил пътници, без да има лиценз

Повдигнати обвинения: Камионът-ковчег е возил пътници, без да има лиценз Образувано е досъдебно производство чл. 123 от Наказателния кодекс за причиняване по непредпазливост на смърт на повече от едно лице, вследствие на упражняване на правно регламентирана дейност, която е източник на повишена опасност, а именно превоз на пътници, за които лицата, които са извършвали превоза, не са имали съответните лицензи от Министерството на транспорта и Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация“, съобщи заместник градският прокурор и говорител на Софийската градска прокуратура Христо Кръстев.
Той добави, че случаят е особено тежък, защото е настъпил летален изход за 18 души.
Край Локорско, близо до София, в петък в изоставен камион бяха открити 18 починали от задушаване мигранти. Други 34 бяха на прага на смъртта. Сега 19 от тях са в столични болници, останалите са настанени в софийски бежански център. Здравният министър д-р Асен Меджидиев съобщи, че там са под лекарско наблюдение и с тях работи психолог.
Прокурорът поясни, че има привлечени шест човека за определени престъпления, но до понеделник обвиняемите и обвиненията, за които са привлечени към наказателна отговорност, могат да се увеличат.
Един от обвиняемите се издирва с европейска заповед, вътрешният министър Иван Демерджиев съобщи, че той е в Гърция.
На пресконференция следствие, прокуратура, полиция подробно разказаха какво са открили за изминалите 24 часа. Там се разбра, че мигрантите се умирали бавно и мъчително, агонизирали са по един час.
Малко по-късно синът на задържания шофьор заяви, че баща му сам се е предал.
Вътрешният министър Демерджиев пък представи като успех това, че каналджиите вече прекарват мигранти в тайници, МВР ги било уплашило.
19.02.2023, 09:45 часа
341 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha