Откриха обновената кафе-сладкарница в Младежкия дом във Враца /снимки/

Откриха обновената кафе-сладкарница в Младежкия дом във Враца /снимки/ След 20-годишно прекъсване в Младежкия дом отново функционира кафе-сладкарница. Обновеното пространство бе открито от кмета Калин Каменов и директора на институцията Георги Врабчев.
“Благодарение на изпълнявания проект и осигурените средства от бюджета на Община Враца постепенно започваме обновяването на базата на Младежкия дом. В момента се ремонтират две зали и покривът, като с моя екип търсим източници на финансиране и за големия салон. Вярвам, че с общи усилия съвсем скоро институцията, в която стотици деца и младежи развиват своите таланти, ще бъде с нова и модерна визия“ – каза кметът Калин Каменов и поздрави колектива и самодейците по случай Международния ден на любителското и художествено творчество.
Директорът на Младежкия дом – Георги Врабчев благодари на местната администрация за подкрепата и заяви, че подобни ремонтни дейности в институцията не са реализирани в последните десетилетия.
По време на посещението си в Младежкия дом, кметът Калин Каменов инспектира и строително-ремонтните работи на две от залите. Дейностите се реализират в рамките на проект на обща стойност от над 780 000 лв. В рамките на ремонта се обновяват две изложбени зали /Бяла и Синя зала/, подменя се електроинсталацията и се изгражда специално осветление. Успоредно с това се извършва цялостен ремонт на покрива на сградата, а достъпът до двете зали ще бъде осигурен и с рампа за хора в неравностойно положение.
На събитието присъстваха още: общинските съветници Владислава Лакова и Георги Генов, заместник-кметовете Петя Долапчиева и Александър Владимиров, екипът на Младежкия дом и самодейци от творческите състави.
01.03.2023, 14:51 часа
5680 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha