Бяла Слатина празнува 145 години свобода

Бяла Слатина празнува 145 години свобода Много вълнуващо и тържествено отбелязаха в Бяла Слатина Националния празник 3 март.
Kакто всяка година, официалната церемония по издигане на националния флаг се състоя с участието на Военно формирование 54 990 - Враца, които допълнително повдигнаха духа и националното самочувствие на присъстващите.
Официалните лица, които уважиха с присъствието си големия български празник, бяха кметът Иво Цветков, председателят на Общинския съвет Веселка Борисова, народният представител в 47-ото НС Красен Кръстев, кметове на кметства от общината.
„Да разтворим сърцата си и по- силни от всякога да прегърнем надеждата за нашето бъдеще, тук, в нашия град, в нашата България! Нека заедно, всички, в единение и любов към Отечеството, за пореден път покажем силата на вярата и да развеем българското знаме!
С дълбок поклон и признателност да покажем, че саможертвата на хиляди знайни и незнайни воини си е струвала. Вярвам, че заедно можем да работим в името на националната кауза, общото благо и бъдещето на децата ни в една свободна европейска страна, за каквато жадуваха дедите ни“, каза в приветственото си слово кметът на Бяла Слатина инж. Иво Цветков.
В знак на признателност бяха поднесени венци и цветя от институции, политически формации и граждани пред паметника на загиналите във войните белослатинци.
Изпълненията на талантливите деца от Национално училище по изкуствата „Панайот Пипков” - Плевен бяха специален празничен поздрав към всички жители и гости на Бяла Слатина.
03.03.2023, 15:07 часа
795 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha