С ритуал и празнична програма Вършец отбеляза 3 март

С ритуал и празнична програма Вършец отбеляза 3 март Пред сградата на Общинската администрация във Вършец се състоя тържествена церемония по издигане на националния трибагреник. Официални гости бяха зам.-кметовете на общината Петър Стефанов и Георги Янкулов и секретарят на администрацията инж. агр. Даниела Тодорова. 
Жители и гости на Вършец се събраха тази година на централния градски площад, за да участват в организираното от Община Вършец честване на Националния празник на България и да отбележат 145-та годишнина от освобождението на страната от турско робство.
„Поздравявам ви с националния празник на Република България!
Нека го посрещнем достойно и със самочувствие, нека да предадем и на децата си завета да тачат и пазят свободата, да обичат отечеството си и да строят с разум и сърце, отговорно и вдъхновено своя нов, по-добър и красив свят, за да бъде в сигурни ръце бъдещето на България“ каза зам. кметът Петър Стефанов пред жителите и гостите на града. 
По традиция празникът завърши с Дунавско хоро, което отдавна се е превърнало в израз на наша национална гордост и самочувствие и което винаги ни кара да се чувстваме единни, да се чувстваме българи, където и да се намираме по света.
03.03.2023, 15:29 часа
551 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha