Йово Николов: Велико Желев не е сам в този бизнес, зад него стоят политици от "Магнитски"

Йово Николов: Велико Желев не е сам в този бизнес, зад него стоят политици от "Магнитски" "Велико Желев не е сам в този бизнес. Подозираме, че зад него стоят политици, санкционирани по "Магнитски", заяви пред БНР Йово Николов, журналист от вестник „Капитал“.
"Това са обществени тайни. Прокуратурата търгува по някакъв начин в момента. Доверието в нея е сведено до минимум, а Европейската прокуратура чука на вратата на България. Има коментари, че това е една подвеждаща маневра, за да се отклони вниманието. Доверието в Прокуратурата е толкова ниско, че ние не приемаме безкористно действията ѝ. Започваме да търсим скрити послания. Очакванията на обществото са много повече, отколкото заявените намерения на Прокуратурата".
Строителният предприемач Велико Желев вече е обвиняем. От Софийската градска прокуратура съобщиха, че му е повдигнато обвинение за изнудване. С прокурорско разпореждане е задържан е за 72 часа.
Велико Желев печели много обществени поръчки за пътно строителство при управлението на ГЕРБ, напомни Йово Николов.
„Негови фирми са бенефициенти на авансовите милиони, раздадени за магистрала „Хемус“.
Важно е какво ще се случи, когато изтече ареста от 72 часа, смята журналистът.
В българската политика и в българския бизнес, който е пряко зависим от политиците, често се разменят такива знаци, обясни Николов.
"Градиращото поведение спрямо този човек ни дава повод за размисъл, че може би зад него се крият други неща. Действията на Прокуратурата могат да накарат хората, които печелят обществени поръчки и строят магистрали, да се замислят за качеството им".
08.03.2023, 10:48 часа
919 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha