Ето 4 прости финансови правила как да натрупате пари

Ето 4 прости финансови правила как да натрупате пари Ниският стандарт на живот често е резултат от неспособността за правилно управление на средствата. Съществуват четири финансови правила, които винаги е полезно да имате предвид:

1. Трябва да харчите по-малко, отколкото печелите. Живейте според възможностите си. Когато разходите надвишават приходите, става необходимо да задлъжнеете. И това е пътят към бедността.

2. Необходим е финансов резерв. Особено в трудни моменти. Отделете скривалище, за да имате винаги пари за непредвидени разходи. Да живееш от заплата от заплата, оцелявайки в края на месеца, е истинска крайност.

3. Преди да купите, е важно да вземете предвид не само цената на артикула, но и разходите за неговата поддръжка. Някои неща изискват специална деликатна грижа, ремонти, подобрения - това са бъдещи разходи, които се абонирате, когато купувате такова нещо. Пресметнете ги предварително и ги съпоставете с вашите възможности, като имате предвид правило номер 1.

4. Заемите са последна мярка. Струва си да получите заем в три случая: за закупуване на жилище, за инвестиране в бизнес, който ще носи доходи, и за лечение. Купуването на автомобил на кредит е оправдано, ако ви помага да печелите пари. Същото важи и за закупуването на оборудване. В други случаи се опитайте да се задоволите със собствените си спестявания. Не вземайте кредит за отдих и развлечения, сватби, домакинска техника, дрехи. И ако вече сте взели заем, то не вземайте втори, докато не се справите с първия.
26.03.2023, 10:00 часа
482 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha