Един за друг! Петя Аврамова от ГЕРБ вече „падна в канала“, ще я последва ли и „Гарант-90“

Един за друг! Петя Аврамова от ГЕРБ вече „падна в канала“, ще я последва ли и „Гарант-90“ Дългогодишният областен председател на ГЕРБ и депутат от Врачанско Петя Аврамова вече е част от историята на партията на Бойко Борисов.
Бившият министър на регионалното развитие вече „падна в канала“ и това се очаква да донесе разместване в бизнес средата в региона. В белите държави между детронирането на местен велможа и фалирането на нечий бизнес не би трябвало да има връзка, но в България това е точно обратното.
Вероятно на мнозина е убягнал фактът, че докато Петя Аврамова катереше стълбата на успеха, по същото време една врачанска фирма набра скорост в своето развитие.
Никой кмет не беше и чувал за мустакатия строителен бос Стоян Цонев и неговата „Гарант-90“.
Изведнъж мощен вятър изду платната на фирмата и тя започна да печели една след друга обществени поръчки на общините в Северозапада. Хората, които са в този бизнес, бързо усетиха, че този, който духа, е народният представител и министър на регионалното развитие Петя Аврамова. Стигна се дотам в лобирането за посочената фирма, че обществеността да си изгради обоснованото предположение, че тя е станала таен съдружник в „Гарант-90“.
През изминалите 10 години невидима сила караше кметовете да дават работа за милиони именно на фирмата на Стоян Цонев и то не заради неговия мустак.
Детронирането на Петя Аврамова може да се окаже и началото на края на фаворизираното от нея ООД. С изгонването ѝ от ГЕРБ изчезна и онзи могъщ гръб, която ѝ даваше куража да мачка длъжностните лица да възлагат работа точно на любимата на джоба й фирма.
Вече обаче настъпи времето, през което на „Гарант-90“ ще ѝ се наложи да участва на равни начала в обществените поръчки и търгове с останалите строителни фирми, без да е сигурна в своята победа.
За провалената бивша депутатка и бивша министърка остава обаче дилемата какво да прави с натрупания кеш в няколко трезора в различни големи града. При задаващата се смяна на левовете в евро ще ѝ се наложи да бръкне в касетите, за да обмени рушветите си в новата валута. Това може да се окаже проблем, тъй като банките ще искат декларация за произход на левовете, а тя по разбираеми причини няма как да попълни такава. Няма да ѝ стигне и цялата рода да се изреди да декларира, защото кешът е огромен и дори по тази схема няма как да превърти всичко, натрупано през доходоностната ѝ политическа и министерска кариера. Лошото е, че зад ъгъла дебнат НАП и КПКОНПИ, и може да стане сериозна инфекция.
В момента Петя Аврамова се опитва да изглежда като безобидна застаряваща лелка, но това е само фасада, зад която бушуват много страсти. И пари…
20.03.2023, 08:50 часа
6729 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha