Кулинарни майстори гостят с местни гозби жители и гости на Монтана

Кулинарни майстори гостят с местни гозби жители и гости на Монтана Голям кулинарен празник стягат в Монтана. На 23 март на открито ще бъдат приготвени три местни и много вкусни гозби от Северозапада - Кланик с чипровско пиво, Комбус от село Стубел и Врачанска Ютика.
Събитието ще се проведе пред входа на Общинския младежки дом, на бул. „3-ти март“ №98, започва в 12 ч. и продължава до 14 ч.
Кланик е типична торлашка гозба, която се приготвя в Чипровци. Майстор на Кланика ще бъде Цветомир Стефанов, който е млад производител на занаятчийска бира, а отскоро и развива и къща за гости и механа града. 
Баба Ванка от с. Стубел (Иванка Трайкова) ще сготви Комбус - нещо което всеки трябва да опита, ако е запленен от красотата и вкусовете на Северозапада. Комбус е типична местна пролетна рецепта, в която изобилстват зеленииите - щавиляк (лапад), лук и чушки, както и тайни подправки.
Неповторимият Дедо Скръц (Цветан Дочев) заедно с верни помагачи ще ни гости с Врачанска Ютика. Печени чушки, печени домати, лук, магданоз, чесън, олио и сол - са само част от вкусните съставки на гозбата на колоритния врачанин.
Майсторите на вкусните ястия ще подготвят повече от 300 порции за жителите и гостите на Монтана.
Кулинарният празник е част от двудневното Изложение на местни продукти, което се провежда в Монтана на 23 и 24 март в залите на Общински младежки дом - Монтана. Форумът е организиран от Министерството на земеделието със съдействието на Община Монтана и се очаква да присъстват представители на местните земеделски общности и Местни инициативни групи от цяла България.
"Елате, за да опитате безплатно вкусните Кланик, Стубелски Комбус и врачанска Ютика.
Заповядайте, за да видите как се готвят наживо традиционните местни ястия, да ги опитате и да си поговорите с техните майстори!
Да запазим заедно българската традиционна храна и ястия!", призовават организаторите.
20.03.2023, 14:43 часа
706 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha