МВР: Двама са задържани при специализирана полицейска операция във Видинско

МВР: Двама са задържани при специализирана полицейска операция във Видинско Днес служителите на МВР предприеха активни превантивни и контролни действия на територията на РУ-Видин, и извършваха проверки на адреси, в търговски обекти и на обществени места.
В хода на акцията, фокусирана върху противодействието на конвенционалната престъпност, в полицейския арест за срок до 24 часа са задържани две лица. На непълнолетен е предоставена полицейска закрила. Разкрити са три престъпления – две кражби и притежание на наркотици, а по случаите са заведени преписки. 
На три временни контролно-пропускателни пункта униформените провериха 36 моторни превозни средства и 42 лица. За констатираните нарушения съставиха пет акта и три фиша по Закона за движението по пътищата.
Активните действия на видинската полиция - в оперативен и превантивен план, ще продължат в цялата област и през следващите дни.  
Днешната операция е проведена в изпълнение на заповед на главния секретар на МВР във връзка с разпореждане на министъра на вътрешните работи за активни действия по един от основните приоритети на МВР - повишаване на сигурността в населените места, осигуряване на полицейско присъствие в уязвими райони и квартали и по-ефективно противодействие на престъпността.
28.03.2023, 18:04 часа
681 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha