Задържаха баща и син от Берковица, купували гласове за изборите на 2 април

Задържаха баща и син от Берковица, купували гласове за изборите на 2 април Баща и син от берковския квартал „Раковица“ са арестувани, научи агенция BulNews. Те са задържани при акция на полицията, която била с цел противодействие на битовата престъпност и купения вот. Спецоперацията е проведена вчера в целия регион Монтана, съобщиха от Областната дирекция на МВР в града на Огоста.
В дома на по-възрастния мъж, който е на 47 години, е намерена тетрадка с изписани 14 страници с имена на хора и срещу тях парични суми. В дома на 24-годишния му син, е открит тефтер с 4 страници с изписани имена на хора и парични суми срещу тях. 
При проверка в търговски обект на семейството, намиращ се до къщата на сина, са намерени множество имитационни стоки – дънки, анцузи, блузи, спортни екипи, клинове и други дрехи с лого на известни фирми като „Адидас“, „Найк“, „Пума“ и т.н., които били ползвани без тяхно разрешение и без договор. Намерена е и 4 литра жълта течност с мирис на алкохол, която е иззета и е наложена глоба за притежание на акцизна стока без бандерол.
Срещу задържаните е образувано досъдебно производство за престъпления срещу политическите права на гражданите – купуване на гласове по член 167 от НК.
От областната дирекция на МВР в Монтана съобщават, че от началото на предизборната кампания в региона са проверени множество сигнали за купуване на гласове, като са образувани 9 досъдебни производства. До момента са задържани 4-ма души, като в 6 случая в различни домове са открити тетрадки с изписани имена и парични суми срещу тях. 
От полицейската дирекция заявиха, че акциите срещу купуването на гласове ще продължат до изборния ден и полицията ще направи всичко възможно да осигури честен вот в региона.

*Снимката е илюстративна
29.03.2023, 11:25 часа
2366 3
Коментари

!!!

29.03.2023, 12:31 часа
Те заради тия акции ще намале е избираталната активност , а след 17 часа като преведът парите ще започне активността към урните.

страничен наблюдател

29.03.2023, 11:42 часа
Бойко Рашков като правеше акции поне казваше кои партии купуват гласове. То се знае, де, ама все пак...

бако

29.03.2023, 11:37 часа
за коя партия са купували гласове? въпроса разбира се е риторичен :)
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha