Разнопосочни резултати от експертизите за наркотици по делото срещу Семерджиев

Разнопосочни резултати от експертизите за наркотици по делото срещу Семерджиев Делото „Семерджиев“ влезе в нова фаза. Пред съда ще се чуят заключенията от назначените експертизи по делото. В съдебното заседание присъстват 21 вещи лица, изготвили експертизите.
Две експертизи показват различни неща. Едната, че има метамфетамини, а другата, че няма наркотици. 
Токсико-химична експертиза показва, че замразените проби кръв не отговарят на изискванията. Установено е наличие на метамфетамини. Количествен анализ лабораторията не извършва, предаде bTV.
Едно от вещите лица е обяснило, че заразяването не влияе на наркотичните вещества.
Друго вещо лице е заявило, че пробата, която е постъпила в Института по криминалистика, се зарежда в системата и наш служител я изследва.
От пробата може да стане ясно какъв наркотик е приел, но не какво количество и кога е взето. Останалата кръв, взета като проба от Семерджиев, е значителна под марката и не може да се направи нова експертиза.
Съдебно-химическата експертиза заключва, че не не се доказва наличие на наркотични вещества, лекарства и други. Експертизата се прави по различен метод на изследване от токсико-химичната експертиза.
Друго вещо лице е заявило пред съда, че е използван метод, където чувствителността по отношение на метамфетамин, е 70 на мл. В случая тестът е отрицателен, т. е. ако има концентрация е под тази.
Вещото лице от първата експертиза уточни пред съда, че техният подход на изследване е различен. С друга апаратура е метод и е с много по-висока чувствителност.
Освен това трета експертиза показва, че няма наличие на алкохол в кръвта на Семерджиев.
29.03.2023, 15:45 часа
476 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha