Хванаха двама мъже от ромския квартал на Берковица да купуват гласове за предстоящия вот

Хванаха двама мъже от ромския квартал на Берковица да купуват гласове за предстоящия вот Двама мъже от ромския квартал на Берковица „Раковица“ са уличени в купуване на гласове за предстоящите избори, съобщават от полицията. При претърсване в домовете им вчера са открити тетрадки с имена на хора и изписани срещу тях парични суми, допълват от областната дирекция на МВР в Монтана.
От дома на 46-годишен криминално проявен жител на „Раковица“ е иззета тетрадка с изписани имена на хора от квартала и срещу тях парични суми.
От дома на 62-годишен криминално проявен мъж от същия квартал са иззети седем тефтера и тетрадки с изписани имена на хора и срещу тях парични суми.
Срещу двамата са образувани досъдебни производства за престъпления срещу политическите парва на гражданите и купуване на гласове по член 167 от Накаателния кодекс.
От ОД на МВР в Монтана съобщиха, че от началото на предизборната кампания в региона са проверени множество сигнали за купуване на гласове, като в осем случая полицията е намерила в различни домове тетрадки с изписани имена на хора и парични суми. Случаите са в село Доктор Йосифово в община Монтана, в село Якимово - център на едноименната община, в село Сталийска махала в община Лом, в Берковица и четири случая в ромския квартал на Берковица „Раковица“.
Трима от заподозрените бяха задържани за денонощие в полицейския арест, а по всеки от случаите тече разследване, уточниха от полицейската дирекция.
30.03.2023, 14:16 часа
580 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha