Съдът остави в ареста единия от младежите, заловени с наркотици в Комплекса във Враца

Съдът остави в ареста единия от младежите, заловени с наркотици в Комплекса във Враца Остава в ареста единият от младежите, заловени с наркотици в Комплекса във Враца, съобщиха от пресцентъра на окръжния съд.
Припомняме, че на 28 март двама млади мъже бяха арестувани на улицата, точно до детската градина на Пазарчето. Тогава патрулка спряла до тях, при което единият от тях изхвърлил на земята топче. При направен наркотест се оказало, че то съдържа канабис. Във втория мъж пък униформените открили електронна везна и друга свивка с наркотичното растение. 
За случая писа отново преди всички медията ни.

Екшън в ж.к. „Дъбника“ във Враца! 4 патрулки обградиха магазин за втора употреба, извеждат арестанти с белезници

Врачанският окръжен съд днес постанови да бъде взета най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвиняемия И. Ц. Срещу него е предявено обвинение от Окръжна прокуратура – Враца за това, че без надлежно разрешително и в нарушение на Закона за контрол на наркотичните вещества и прекурсорите, е държал с цел разпространение високорисково наркотично вещество – 1 бр. зелено полиетиленово топче, съдържащо суха, зелена листна маса – марихуана с тегло 1 гр. При обиск на обвиняемия са намерени също електронна везна и плик с множество по-малки пликчета тип „спейсбек“.

Ексклузивно в BulNews! Вижте ВИДЕО от вчерашния зрелищен арест в ж.к. „Дъбника“ във Враца

За това престъпление законодателят е предвидил наказание "лишаване от свобода" от две до осем години и глоба от пет хиляди до двадесет хиляди лева. Обвиняемият И. Ц. е осъждан, има три присъди, които също са за престъпления за държане на наркотични вещества. Престъплението, в което сега е обвинен, е извършено в изпитателния срок на предишно осъждане.
След като взе предвид материалите, събрани в досъдебното производство, разгледа доводите, залегнали в искането на прокуратурата, както и аргументите на страните, съдът постанови спрямо И. Ц. да бъде взета най-тежката мярка за процесуална принуда „задържане под стража“, тъй като са налице всички, изискуеми от закона предпоставки за това. Съдът прецени, че за обвиняемия е налице обосновано подозрение за вероятната му съпричастност към деянието, в което е обвинен, както и че съществува реална, а не хипотетична опасност да извърши престъпление.
Определението на Врачанския окръжен съд подлежи на незабавно изпълнение. Определението може да се обжалва и протестира в тридневен срок пред Софийския апелативен съд.
31.03.2023, 15:25 часа
2691 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha