Бойко Борисов: Аз ще бъда депутат и ще водя лично преговорите за редовен кабинет

Бойко Борисов: Аз ще бъда депутат и ще водя лично преговорите за редовен кабинет "Независимо от цената този парламент трябва да направи правителство", заяви на пресконференция лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.
Той посочи, че най-логичната коалиция би била между първата и втората политически сили.
"Аз ще бъда депутат и ще водя лично преговорите за редовен кабинет. Основните приоритети ще бъдат Еврозоната, Шенген, подкрепата за Украйна и НАТО, но и овладяване на кризата с бюджетния дефицит", посочи лидерът на ГЕРБ.
Бойко Борисов декларира, че няма да подкрепи импийчмънт на Румен Радев.
Лидерът на ГЕРБ посочи, че ще поканят всички партии за разговори.
"Без редовно правителство ГЕРБ няма да подкрепи приемането на бюджета, казвам го ясно", предупреди Бойко Борисов.
Той припомни, че е обещал при редовно правителство да има реформи и бюджет.
"Казвам го за последен път без редовно правителство на инат няма да има нито бюджет, нито реформи", каза лидерът на ГЕРБ.
Той коментира и резултата на „Възраждане” на предсрочния парламентарен вот.
„Никой няма право да подценява „Възраждане” и да омаловажава успеха им”, каза експремиерът.
"Обръщам се първо към лидерите на партиите. По време на кампания, се чертаят разделителни линии, защото иначе ще има само една партия, всички ще са еднакви. Но след изборите, във всички демократични държави, ако не стига на една партия да събере 121, се правят коалиции. Нашите естествени партньори са партиите в зоната на тези, които подкрепят Украйна, подкрепят влизането ни в Шенген и процеса, който ние оставихме малко недовършен, защото ни изтече мандата, и България влезе в чакалнята на еврозоната, сега можем спокойно да го направим. Затова ние ще поканим, и това е решение на ИК на партията и коалиционния ни партньор СДС, абсолютно всички партии, които избирателите са изпратили в парламента. Най-стабилно управление би имало с коалиция между големите партии", посочи Бойко Борисов.
Коалиция ГЕРБ-СДС спечели проведените в неделя парламентарни избори с 26,49% от упражнилите правото си на глас.
При 100% обработени протоколи в ЦИК коалицията ГЕРБ-СДС спечели изборите за Народно събрание. С близо 2 на сто след тях остана втората сила - ПП-ДБ. Третото място е за "Възраждане", които водят с по-малко от процент разлика пред ДПС. Пета е БСП, "Има такъв народ" също влизат в състава на парламента с 4.11%.
05.04.2023, 12:45 часа
965 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha