Внимание! В 10 села от област Монтана водата не е годна за пиене

Внимание! В 10 села от област Монтана водата не е годна за пиене В 10 села в област Монтана водата, която тече от чешмите, е с влошени показатели и не е годна за пиене, съобщиха от Регионалната здравна инспекция (РЗИ).
От няколко години е известно, че водата в селата Кобиляк, Громшин и Бели брег в община Бойчиновци е негодна за пиене поради високата концентрация на арсен. Там живителната течност се доставя на хората с водоноски.
При изследвания през миналия месец е установено, че водата в селата Златия, Разград, Игнатово и Ботево в община Вълчедръм е с високо съдържание на манган и заради това не е годна за пиене.
С манган над нормата е и водата в селата Долно Линево и Станево в община Лом.
В Село Бъзовец в община Вълчедръм са открити нитрати над нормата, уточниха от здравната инспекция в Монтана.
От РЗИ-Монтана съобщиха, че ежемесечно инспекцията проверява 216 водисточника, които се използват за пиене и битови нужди от жителите на област Монтана.
08.04.2023, 10:29 часа
3628 1
Коментари

Сан

08.04.2023, 16:27 часа
Сега всички екНолози да обяснят как заради глобалното затопляне на планетата се случва това! Чиновниците само регистрират ли регистрират...повече от 4 години хората пият вода от..водоноски!! Още 44 гОдин ще е така с тия "регистратори".
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha