„Бдин“ победи дубъла на „Етър“ /Велико Търново/ в мач с 3 дузпи /снимки/

„Бдин“ победи дубъла на „Етър“ /Велико Търново/ в мач с 3 дузпи /снимки/ „Бдин“ /Видин/ победи дублиращия отбор на „Етър“ /Велико Търново/ с 3:1 в среща от 23 кръг на Северозападната Трета лига.
Три от головете паднаха от дузпи, а почти през цялото първо полувреме над стадион „Георги Бенковски“ валя проливен дъжд. Тежкият терен не позволи на двата отбора да покажат бърз и техничен футбол, а головите положение в началото на мача липсваха.
В 24-ата минута след центриране защитник на гостите игра с ръка и главният съдия Ивайло Благоев посочи бялата точка. Точен за 1:0 бе Александър Соколов. В последната минута на първата част Кристиян Димитров можеше да изравни, но стражът на „Бдин“ Мартин Цветанов изби с плонж удара му от границата на наказателното поле.
Осем минути след началото на второто полувреме Соколов бе изведен в коридор, но защитникът на „Етър“ Денислав Георгиев го спъна преди да нанесе последния удар. Реферът отсъди втора дузпа за „Бдин“, реализирана от Цветомир Тодоров за 2:0. В 63-ата минута и гостите от Велико Търново получиха право да изпълнят 11-метров наказателен удар. Ерик Почански фаулира нападател на гостите в наказателното поле, а точен за 2:1 бе Кристиян Кънчев. Минута преди края на редовното време Траян Димитров можеше да донесе точка за своя отбор, но ударът му от 7-8 метра бе избит от вратаря на „Бдин“. В ответната атака Цветомир Тодоров и Александър Соколов се оказаха очи в очи със стража на „Етър“ Пресиян Петков и Соколов оформи крайното 3:1.
„Напоследък играта ни не спори. Видя се и днес, че изпитахме доста затруднения, имахме проблем при създаването на положения, в разиграването на топката и много други неща. Важното е, че взехме трите точки и оставаме в борбата за първото място. На моменти като че ли мислехме повече за мача, който предстои в Мездра. Леко е нарушен и тренировъчният ни процес, тъй като групата ни състезатели е малка. В този мач не направихме и нито една смяна, защото на пейката имахме само млади момчета. Предстоят ни две тежки гостувания- в Мездра и в Севлиево. Явно е, че първите 3-4 отбора изпитват трудности при гостуванията, което може би някаква степен е и въпрос на манталитет- да си спечелим домакинските мачове, пък навън каквото стане. Надявам се в Мездра да покажем по-добра игра. Имаме 3-4 дни да се подготвим и при добър резултат за нас отново да излезем на първото място. Ако не успеем, значи не сме за там, закъдето сме се запътили“, коментира след мача играещият треньор на „Бдин“ Николай Цветков.
Дербито „Локомотив“ /Мездра/ – „Бдин“ /Видин/ е в събота, 22 април, от 17 часа. „Железничарите“ оглавяват временното класиране с 56 точки, бдинци са на втора позиция с 55 точки.
17.04.2023, 20:35 часа
502 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha