Демерджиев: По 500 души на ден напират да влязат в България нелегално

Демерджиев: По 500 души на ден напират да влязат в България нелегално Българските служби са имали оперативна информация за заловената с 23-ма мигранти линейка в пловдивското село Труд, все още няма информация какви обвинения ще бъдат повдигнати на трафикантите на мигранти. Това заяви министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев.
"Натискът на българо-турската граница се е увеличил с близо 50 процента от началото на годината, но болшинството от опитите за нелегално преминаване са осуетени", допълни министър Демерджиев.
С особено внимание се наблюдават автомобилите със специален режим на действие, които се използват за транспортиране на мигрантите. Има немалко изоставени и дори нерегистрирани линейки, каза вътрешният министър:
"По отношение на тази линейка освен оперативната информация, хората вътре са били достатъчно много, за да направят впечатление и за нещастие на управляващите линейката са се озовали в селото точно пред полицейския участък, което много ни е улеснило".
Увеличеният миграционен натиск на българо-турската граница и ограничаване на каналджийството на наша територия министър Демерджиев коментира така:
" Средните данни в момента са по около 500 човека на ден. От началото на годината натискът се е увеличил с малко над 40%. Заловените са с над 45% по-малко. Това означава, че на границата се пропускат по-малко хора, въпреки че опитите нарастват и то нарастват лавинообразно".
23.04.2023, 13:52 часа
487 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha