Болници "Сърце и мозък" атакуват Враца, чака се становище от РИОСВ

Болници "Сърце и мозък" атакуват Враца, чака се становище от РИОСВ Инвестиционното предложение за изграждането на новата болница „Сърце и мозък“ е внесено в РИОСВ- Враца от застрахователното дружество „ДаллБогг: живот и здраве“, научи агенция BulNews
В документа е описано, че новата болница във Враца ще бъде разположена в шестетажна сграда. Лечебното заведение ще разполага  с Диагностично- консултативен център с 14 кабинета и манипулационна. Ще има клинична, микробиолгична и патологична лаборатории.
Бъдещото отделение по Кардиология ще е най-голямо – с 36 легла и напълно ще дублира дейността на врачанската болница. Както всъщност и останалите отделения без „Уши , нос и гърло“, „Патоанатомия“ и отделение по „Кожни и венерически болести“. Няма да бъде дублирана дейността и на КОЦ-Враца.
Отделението по „Неврология“ ще бъде с 26 легла, „Ортопедия и травматология“, „Педиатрия и Гастроентерология“ с по 20 легла. В отделението по „Акушерство и гинекология“ ще има 10 легла, а 5 ще са в това по „Неонатология“. Родилната зала ще е с 2 легла.
На петия етаж ще бъдат разположени отделенията по „Съдова хирургия“ с 20 легла, „Хирургично отделение“ също с 20 легла и „Реанимация и интензивни грижи“ със 7 легла.
В сградата ще има 3 операционни зали, отделение по „Образна диагностика“ с ядрено- магнитен резонанс.
По договор новата болница ще работи с кръвна банка, с отделение по Патоноанатомия и диализно лечение. Ще бъде разкрита и аптека.
В района ще бъдат осигурени 57 места за паркиране, като ще има и такива за линейки.
В началото на миналия месец бе даден старт на геоложките проучвания на терена, където ще бъде изградена новата болница „Сърце и мозък“. Тя ще бъде построена под дома за стари хора „Зора“ на терен, закупен от инвеститора преди години, но с намерение да се създаде единствено кардиологична болница с инвазивна кардиология.
Припомняме, че още през 2022 г. от регионалната колегия на Български лекарски съюз излязоха с положително становище за изграждането на новото болнично заведение в областния център.
Сградата ще бъде изцяло газифицирана и  разположена на имот от 5 дка., с близка до трапец форма, с лице към улицата от западната страна.

Снимката е илюстративна.
24.04.2023, 15:32 часа
7381 5
Коментари

60l1meQr@

24.04.2023, 22:00 часа
от сдружение "бог дал бако зел" ще набутат без сърдечни доктори и без мозъчни сестри

mishi

24.04.2023, 19:12 часа
хаха кой кво е измислил нищо не са измислили само пак пари на вятъра докато не стане масов бой както миналата нощ с секири и тръби и колци у мраморен и немо ги спасат камули ги откарат така че айде да си седът там къде са си и да не се мешат тука

МИШ

24.04.2023, 18:48 часа
Каква драма,какво чудо.Айде,не мислете Сърце и мозък,те хората са го измислили и премислили.Хора,ще се намерят,да работят,бъдете спокойни.

asd

24.04.2023, 16:25 часа
тия по-добре да не отварят нищо хаха

ИВАНОВА

24.04.2023, 15:56 часа
А лекари от къде?
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha