Да подадем ръка! Момиче от Враца вече загуби майка си заради рака, нека помогнем тя да се пребори

Да подадем ръка! Момиче от Враца вече загуби майка си заради рака, нека помогнем тя да се пребори Младо момиче от Враца има нужда от нашата помощ. 19-годишната Гергана страда от тежко онкологично заболяване, а сумата за лечение е непосилна за близките ѝ. Ракът е погубил майка ѝ, но тя не спира да се бори и вярва, че със съдействието на добри хора ще победи болестта. 
Ето нейната изповед:
„Здравейте!
Казвам се Гергана Петрова на 19 г. от Враца с диагноза Остеосарком. Познавам вкуса на загубата – майка ми и вуйчо ми не успяха да се преборят с рака.
Коварната болест сполетя и мен през 2017 г. Оттогава животът ми е борба. След серия химиотерапия, операция за цялостна смяна на тазобедрена става и пак химиотерапия ракът се върна с образование в белия дроб и ставата. Последва нещастен инцидент – нелепо падане и чупене на изкуствената става, само допълни абсурдната ситуация. 
Следват две поредни животоспасяващи операции. Лекарската комисия взе тежкото решение да ампутира крака. 
Към този момент лечението ми продължава. Провеждам таргетна терапия в болница в Пловдив. Всяка седмица се налага да ходя до там. Имам разходи както за път, така и за лекарства, които приемам ежедневно. Баща ми е мой личен асистент и се налага да се издържаме само с инвалидната ми пенсия и неговата заплата като асистент.
Боря се и вярвам, че ще успея. За да бъде възможно това имам нужда от скъпоструваща протеза, която ще ми позволи по-свободно придвижване и пълноценен начин на живот, доколкото това е възможно, както и средства за лечение занапред. 
Сумата за протезата е 59 800 лв., като тя не включва престой и обучение в протезния център. Офертата е валидна 90 дни от датата на издаване (29.09.2022 г.). Валидността на офертата е изтекла и сумата може да бъде по-висока. 
Сумата е непосилна за нас. Всеки който желае и има възможност, нека ми помогне“, пише младото момиче.
Дарителската сметка на Гергана е:
Уникредит Булбанк
BG28UNCR70001523532394 – в евро
BG71UNCR70001523532396 – в лева.
Титуляр: Гергана Емилиянова Петрова 
Можете да дарите и в платформата на фондация „Павел Андреев“ тук
Споделяйте за да достигне до повече дарители!!!
27.04.2023, 08:50 часа
6071 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha