Време за разплата! Видинчанин се потроши заради немарливостта на Цветан Ценков, кметът му брои близо 100 бона обезщетение

Време за разплата! Видинчанин се потроши заради немарливостта на Цветан Ценков, кметът му брои близо 100 бона обезщетение Кметът на Видин Цветан Ценков е осъден да плати близо 100 000 лева обезщетение на мъж, паднал и се потрошил в града, научи агенция BulNews. Магистратите постановили, че инцидентът е вследствие на немарливото поддържане от страна на общината и отсъдиха тлъстата сума, която за съжаление ще се плати от джобовете на данъкоплатците. 
Злополуката е станала на 10 ноември 2021 г. Мъж с инициали Р.М.Н. се придвижвал по улица в града, от автогарата към общината. Той се спънал и паднал, поради неравната настилка на тротоара. Според документите по делото, тя се състояла от разбити, стърчащи, разместени и изпочупени тротоарни плочки. 
Вследствие на падането, видинчанинът получил травматични увреждания, охлузвания и натъртвания. Той завел дело за обезщетение и Окръжен съд – Видин уважил исканията му. 
Цветан Ценков трябва да плати на ищеца сумата от 70 000 лева за неимуществени вреди, заедно с лихвата от още малко над 7 000 лева. Кметът ще брои и още 7 бона за адвокатско възнаграждение, както и други 3 бона и половина за съдебни разходи. 
Видинчани се радват, че техният съгражданин си е потърсил правата и е разобличил поредното безобразие на Ценков, но е ясно, че сумата ще остане „наследство“ за следващия кмет, заедно с останалите дългове на общината, натрупани по време на неговото управление. 
 
30.04.2023, 12:47 часа
2244 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha