Израелски въздушни удари разрушиха летището в Алепо, има загинал и ранени

Израелски въздушни удари разрушиха летището в Алепо, има загинал и ранени

Израел нанесе въздушни удари по международното летище в северния сирийски град Алепо рано тази сутрин. Един сирийски войник загина, а аеропортът беше изваден от строя, съобщиха сирийските държавни медии, цитирани от Асошиейтед прес.
Сирийската държавна осведомителна агенция САНА посочи, като се позова на военен представител, че са ранени двама цивилни и петима сирийски военнослужещи и че Израел е нанесъл удари и по други, неназовани цели в Алепо.
Засега няма коментар от израелска страна.
Летището е един от основните канали за доставка на хуманитарна помощ за районите, пострадали от разрушителното земетресение в Турция и Сирия на 6 февруари, което взе 50 000 жертви, включително над 6000 в Сирия.
Действащата от Великобритания опозиционна неправителствена организация Сирийски център за наблюдение на човешките права съобщи, че мишена на удара е бил склад за боеприпаси близо до летището. Организацията заяви, че е имало израелски удари и по военно летище в околностите на Алепо, макар че сирийските държавни медии не съобщават нищо по въпроса.

02.05.2023, 09:41 часа
429 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha