Окръжният прокурор на Враца Владимир Сираков: Всяка атака срещу държавността е свързана с разцвет на престъпността /снимки/

Окръжният прокурор на Враца Владимир Сираков: Всяка атака срещу държавността е свързана с разцвет на престъпността /снимки/ Днес прокурори от Окръжна и Районна прокуратура – Враца, следователи и съдебни служители се събраха на протест пред съдебната палата във Враца, видя агенция BulNews. Те изразиха възмущението си от опита за покушение срещу главния прокурор Иван Гешев вчера и подкрепата си към него и семейството му. 

Взривно устройство гръмна пред кола от кортежа на главния прокурор Иван Гешев

„Вчера чухме думи като инцидент и други определения, но това е атентат. Не може взривно вещество с метални осколки да бъде наречено по друг начин. Това е тежко криминално престъпление“, каза окръжният прокурор на Враца Владимир Сираков. 
Той допълни, че неговите колеги са наясно с рисковете на професията си. Тъй като работата на прокурорите е свързана с привличане към наказателна отговорност на лица, извършили криминални престъпления, винаги се чувстват застрашени. Те обаче са призвани да работят в полза на обществото и да се борят с престъпността. 
Прокурорите и съдебните служители изразиха несъгласието си срещу езика на омразата, който беше артикулиран в последните години, особено срещу институция, каквато е прокуратурата на Република България и нейният ръководител. 
„Когато този език стане в по-голяма степен, престъпните среди започват да имат самочувствието, че могат да извършат такова тежко посегателство срещу един от най-висшите представители на българската магистратура“, категоричен бе Сираков, като допълни, че  „винаги, когато бъде насочена атака срещу държавността, тя е свързана с разцвет на престъпността“. 
02.05.2023, 11:31 часа
2341 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha