С мисъл за най-малките! Предстоят мащабни ремонти в две детски градини във Враца

С мисъл за най-малките! Предстоят мащабни ремонти в две детски градини във Враца Две детски градини във Враца ще бъдат ремонтирани, научи агенция BulNews. В момента текат обществени поръчки за избор на изпълнители. 
В ДГ „Брезичка“ в ж.к. „Медковц“ ще бъде облагороден дворното пространство. Дейностите са финансирани по проект „Красива България“.
Предвижда се изграждането на 6 детски площадки и една физкултурна, както и оборудването им. Ще бъде направена и алейна мрежа и озеленяване. 
На детските площадки ще има различни съоръжения за игра, включващи заниманията катерене, пързаляне, равновесие и комуникация. На някои от тях ще има люлки, катерушки, клатушки, занимателни панели и др.
В двора ще бъдат монтирани пейки, кошчета за отпадъци и вратички за футбол. 
Прогнозната стойност на обществената поръчка е малко под 300 000 лева. 
Другата детска градина, на която предстои ремонт, е „Радост“. Сградата ще бъде санирана за подобряване на енергийната ефективност.
Предвижда се топлоизолиране на външните стени, покрива и пода, подмяна на старата дограма, както и модернизация на системата за отопление - чрез използването на високо ефективни термопомпени агрегати.
На покрива ще бъде изградена фотоволтаична система за собствено потребление на детската градина. Това ще осигури значително намаление на разходите за закупуване на електроенергия от външен доставчик. 
За дейностите са предвидени близо 1 255 000 лева. 
05.05.2023, 08:40 часа
2019 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha