"Монтана" отново остана без старши треньор, Кондев ще води отбора до края на сезона

"Монтана" отново остана без старши треньор, Кондев ще води отбора до края на сезона Старши треньорът на "Монтана" Ангел Стойков подаде оставка, а ръководството на клуба я прие.
Такава бе развръзката в Северозападния клуб през последните 24 часа. Наставникът на монтанци обяви, че си тръгва след загубата с 0:4 като гост на застрашения от изпадане "Созопол". На стадион „Огоста“ се събраха и решиха да уважат това негово решение.
„Имахме разговор с кмета Златко Живков и решихме да приемем оставката на Ангел Стойков. Договорът с него ще бъде прекратен по взаимно съгласие. Благодарим му за съвместната ни работа и му пожелаваме успех“, заяви президентът на монтанци Румен Панайотов.
На тренировката във вторник (17:00 часа) футболистите ще бъдат изведени от Светлан Кондев. Помощникът на Стойков ще дава наставления на отбора от пистата и в предстоящата домакинска среща с "Янтра" (Габрово) в събота (18:00 часа). Кондев ще остане начело на "Монтана" и в оставащите до края на шампионата 5 срещи, като целите остават непроменени – промоция за елитната Първа лига.
Ангел Стойков бе третият наставник на "Монтана" от началото на сезон 2022-2023.
Отборът стартира кампанията с Антони Здравков-Сухия, но той си тръгна след загубата с 0:2 от "Спартак" (Плевен) на стадион „Огоста“ от VIII кръг на първенството на Втора лига (6 септември). „Играхме безобразно, бездушно. Поведението ни бе обида за футбола и за зрителите, които дойдоха на стадиона да ни гледат, или тези пред телевизорите“, заяви след мача Здравков.
Седмица по-късно начело на "Монтана" застана едно познато име Ферарио Спасов-Феро. Третия му период като старши треньор на монтанци обаче продължи до 17 февруари. На старта на полетния полусезон воденият от него тим загуби с 0:2 гостуването си на "Етър" (Велико Търново) и Феро хвърли оставка.
На 25 февруари Ангел Стойков пое "Монтана" и при дебюта си изведе отбора до победа с 2:1 като гост "Беласица" (Петрич). Под негово ръководство монтанци записаха още два престижи успеха на чужд терен - 1:0 над "Спартак" и 1:0 над "Дунав". Тези победи обаче бяха последвани от домакински издънки от "Литекс" (0:1) и "Марица" (0:1), а след катостофалното 0:4 в "Созопол" нервите на Стойков не издържаха. Равносметка за него е 9 срещи 4 победи, 1 равен мач, 4 загуби и 8-11 голова разлика.
08.05.2023, 17:28 часа
811 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha