След близо 30 години: Кавър на „Здравей, как си, приятелю“ проби в американска класация

След близо 30 години: Кавър на „Здравей, как си, приятелю“ проби в американска класация 29 години по-късно, песента „Здравей, как си приятелю“ на „Тоника” заживява нов живот – зад граница. И то – на английски. Кавърът, преведен и изпълнен от Нейко Генчев, известен с псевдонима Барни Есвил, е влязъл в престижната американска класация „Country Top 40“. 
Новото предложение за майското издание на класацията е преодоляло конкуренцията на повече от 300 нови предложения, песента се класира и зае 23- то място. 
Нашенецът е бил доста години ресторантски музикант. Поприще, което изоставя отдавна. За да седне на заместник-кметския стол в община Велико Търново. Професията обаче не го отделя напълно от музиката.
До българина застава младата Сара Харалсън, която записва женската партия в сърцето на кънтри музиката – американския град Нешвил.
Това не е първият пробив на дуото. В началото на годината кавър на песента на Росица Кирилова „Живей за мига” се задържа повече от три месеца в същата класация.
Новината, че песента е достигнала безпрецедентни върхове в световната класация „Country Top 40“, вече е стигнала до ушите на маестро Стефан Диомов.
"Нашата песен в момента е на 23 позиция – прекрасно! Благодарение на 1000 музикални специалисти от радио предавания по цял свят", казва той.

12.05.2023, 12:08 часа
488 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha