Експерт за пътните инциденти: Най-големите виновници са хората, които обучават шофьорите

Експерт за пътните инциденти: Най-големите виновници са хората, които обучават шофьорите "Институциите помежду си нямат език, на който еднакво да говорят. Най-големите виновници са хората, които обучават шофьорите", това заяви председателят на съюза по авто-мото подготовка Йонко Иванов, който се занимава и с автотехнически експертири. 
"Излезе един гражданин с шарено яке и каза, че има 300 м спирачен път. Между двата стълба няма 100 метра разстояние. Физиката казва 100 км/ч - 100 м спирачен път. В случая нямаме спирачен път. Нито е имало гонка", коментира той катастрофата на бул. "Сливница", в която загинаха двама млади хора. 
"Получихме една сводка, че ще се купуват камери, обаче не е ясно кога. МВР не виждат проблем. Според тях няма нужда от промени", заяви общинският съветник Карлос Контрера. 
"Повдигна се въпроса за полицаите охраняващи метрото. Едва ли не, за да осигурим на София повече сигурност, да ги махнем от там. Знаете, че това е обект от стратегическа сигурност и няма как да ги махнем от там", каза още той. 
13.05.2023, 09:16 часа
369 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha