Продължава инсталирането на подземните контейнери във Враца /снимки/

Продължава инсталирането на подземните контейнери във Враца /снимки/ Продължава инсталирането на подземните контейнери във Враца. Строително-монтажните дейности са по извършване на СМР на 10 бр. обособени площадки за разполагане в тях на комплект от по 3 броя подземни контейнери. Те са с обем от по 1.5 куб. м за разделно събиране на рециклируемите битови отпадъци в изпълнение на демонстрационен проект: „Екологични и рециклиращи администрации”. Той е финансиран по АДБФП № BG16M1OP002-2.009-0040 - С01/14.12.2021 г., по процедура № BG16M1OP002-2.009 „Изпълнение на демонстрационни проекти в областта на управлението на отпадъците”, по приоритетна ос 2 „Отпадъци” на ОПОС 2014 – 2020 г., съфинансирана от ЕФРР на ЕС.
Поетапно се обособяват 10 броя площадки на терени, общинска собственост, като на всяка от тези площадки предстои в близките дни да се разположат по 3 броя подземни контейнери с обем 1.5 куб. м. 
В надземната част на площадката ще се намират инструкции и предупреждения за безопасно и целево ползване на подземните контейнери за отпадъци – система с механизъм за отваряне с крак и съд за приемане на отпадъци, представляващ чувал, оборудван с механизъм за свързване и отваряне на дъното, без възможност за извличане на течността от отпадъците във вътрешната част на контейнера и/или във външната среда по време на разтоварване.  
Доставени са и подземните контейнери от Корали ООД, Република Сърбия, което е изпълнител на възложената по реда на ЗОП обществена поръчка.                             
Контейнерите, състоящи се от надземно и подземно устройство, в предстоящите дни ще се поставят в специално изградените за целта бункери.                                  
Местоположението на площадките е предвидено така, че да не пречи на пешеходния поток и да не засяга уличните платна.
Разположението им е както следва:
- Първа площадка: ж.к. „ЦГЧ” на ул. „Петропавловска”. Обхваща сградата на „Държавен фонд земеделие”, Регионална Библиотека „Христо Ботев”, сградата на Община Враца, сградата на „РПУ-Враца”, сградата на „Съдебна палата” училище „Иванчо Младенов” и СУ „Козма Тричков”, търговски обекти и други административни сгради в близост до площадката.
- Втора площадка: ж.к . „ЦГЧ” до пл. „Софроний Врачански”. Обхваща сградата на „Бюро по труда”, Детска ясла № 5, банки, търговски обекти, офиси и други административни сгради в близост до обекта.
- Трета площадка: ж.к. „ЦГЧ” от южната част на кръстовището на ул. „Никола Войводов” и бул. „Демокрация”, която е и централна пешеходна зона. Обхваща „Природо-математическа гимназия „Академик Иван Ценов”, „Окръжна следствена служба”, търговски обекти, банки и други административни сгради в близост до обекта.
- Четвърта площадка: ж.к. „Дъбника” от северната част на ул. „Славянска”. Обхваща сградата на „Пощенски клон – кв. Дъбника”, сградата на ДГ „Зора”, сградата на СУ „Никола Войводов”, търговски обекти, офиси и други административни сгради в близост до обекта.
- Пета площадка: ж.к. „Толбухин – юг” от южната част бул. „Втори юни”. Обхваща сградата на „Младежки дом”, спортна зала „Вестител”, търговски обекти, офиси и други административни сгради в близост до обекта. 
- Шеста площадка: ж.к. „Околчица” от северната част бул. „Втори юни”. Обхваща сградата на МБАЛ „Христо Ботев”, сградата на „СБАЛПФЗ–Враца” и множество здравни заведения, търговски обекти, офиси и други административни сгради в близост до обекта.
- Седма площадка: жк.. „ЦГЧ” при кръстовището на ул. „Иванка Ботева" и ул. „Стоян Кялъчев". Обхваща Пощенска Банка, Сградата на Български пощи и множество търговски обекти, офиси и други административни сгради в близост до обекта.
- Осма площадка: ж.к. „ЦГЧ” при пл. „Макгахан” от източната част на ул. „Георги Бързашки”. Обхваща сградата на „Районна здравноосигурителна каса”, СУ „Христо Ботев”, търговски обекти, офиси и други административни сгради в близост до обекта.
- Девета площадка: ж.к. „ЦГЧ” от югозападната част на ул. „Софроний Врачански”. Обхваща сградата на „Дом на науката и техниката”, сградите на банки, търговски обекти, офиси и други административни и обществени сгради в близост до обекта.
- Десета площадка: ж.к. „ЦГЧ” от северната част на ул. „Генерал Леонов”. Обхваща кооперативен пазар „Ген. Леонов”, търговски обекти, офиси и други административни и обществени сгради в близост до обекта.
19.05.2023, 15:33 часа
1697 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha