Сагата продължава: РИОСВ дава 55 бона за извозване на опасните тонер касети от Враца

Сагата продължава: РИОСВ дава 55 бона за извозване на опасните тонер касети от Враца Сагата с опасните тонер касети във Враца продължава. След като 3 години те така и не бяха извозени, сега Регионалната инспекция по околната среда и водите търси фирма, която да извърши дейността. 
За целта е обявена обществена поръчка на стойност 55 000 лева без ДДС. Тя се отнася за извозването и третирането на всички налични тонер касети – около 70 тона, находящи се на площадката на ул. „Складова“ №14 във Враца. Избраният изпълнител се задължава да извози и третира цялото количество налични отпадъци, дори в случай, че надвишават прогнозното количество. За нуждите на екологията, извозването на всеки товар тонер касети трябва да става след измерване на кантар, в присъствието на представител на РИОСВ-Враца. След това площадката трябва да бъде изчистена от опасните вещества от офис оборудването.  
Припомняме, че през 2020 г. тонове тонер касети бяха установени на нерегламентирана площадка във Враца. Доставила ги италианската фирма „Рецикла“, която получи редица санкции за нерегламентирано съхранение на отпадъци. 

Скандал! Боклук от Италия складиран тайно и във Враца, от РИОСВ не знаят нищо /снимки/

След дълга сага, през април миналата година започна извозване на касетите. Отпуснатата от италианската фирма сума обаче стигнала за премахването на 66 тона отпадъци, колкото бе официално обявено, че има на мястото. Оказва се обаче, че складираното количество надвишава 130 тона. 
Останалите тонер касети все още са на площадката, изложени на влиянието на времето. Макар от прокуратурата да излязоха със становище, че отпадъците не са опасни, еколозите са на друго мнение. 
След процедурата се очаква врачани най-после да си отдъхнат.
23.05.2023, 08:50 часа
963 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha