Прокуратурата образува досъдебно производство за принуда, упражнена спрямо Радостин Василев

Прокуратурата образува досъдебно производство за принуда, упражнена спрямо Радостин Василев Софийска районна прокуратура се самосезира във връзка с информация, разпространена в медиите, в която се съдържат данни за извършено престъпление спрямо депутата от 49-ото Народно събрание Радостин Василев.
Образувано е досъдебно производство за това, че на 25 май в София Василев е бил принуден да извърши нещо против волята си, като за целта е бил заплашен.
На 26 май Радостин Василев е дал сведения пред прокурор във връзка с образуваното досъдебно производство. Разследването по случая продължава.
В случай, че бъдат събрани доказателства за извършено престъпление срещу републиката или друго от лица с имунитет, досъдебното производство ще бъде изпратено по компетентност в Софийска градска прокуратура.
Радостин Василев влезе под светлината на прожекторите в края на миналата седмица. Тогава разпространи аудиозаписи от онлайн заседание на "Продължаваме промяната", в които Кирил Петков твърди, че Бойко Борисов "ще бъде изпран" и докато той се страхува от Иван Гешев, правителство ще има.
Впоследствие преговорите за правителство бяха замразени.
Радостин Василев, който публикува записа от разширеното заседание на ръководството на "Продължаваме промяната", обяви пред БНТ, че се страхува за живота си и е под охрана на полицията.
Той посочи, че не се чувства предател и допусна, че е възможно хора от обкръжението му да са предупредили лидерите на ПП-ДБ за това, че има намерение да публикува записа.
"Винаги трябва човек да се оглежда в редиците си постоянно. Оказва се, че е закодирано да има при нас предателство. В никакъв случай аз се нямам за предател, напротив - имам се за човек, който единствен има смелост да прави това, което обществото има право да знае", изтъкна той.
Василев отрече да е публикувал записа след консултации с президента. Отрече и да е искал креслото на министър на спорта.
29.05.2023, 10:18 часа
816 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha