Акад. Денков: Бойко Борисов трябва да си даде имунитета, виновните да бъдат осъдени

Акад. Денков: Бойко Борисов трябва да си даде имунитета, виновните да бъдат осъдени "Има размразяване. Трябва да продължим разговорите. Първо ще се видим с Мария Габриел, да уточним мерките, които са важни, след това ще има официална среща" заяви на влизане в парламента акад. Николай Денков от ППДБ, който е натоварен с отговорността да състави кабинет с мандата на коалицията.
Запитан как ППДБ ще коментират поискания имунитет на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, той заяви: "Нашата позиция винаги е била ясна - когато на някого му поискат имунитета, той трябва да си го даде. Ако на мен сега ми поискат имунитета, веднага ще го дам".
"Държавата трябва да бъде управлявана от народните представители, които имат мнозинство. Това, което виждаме, е опит да бъде бламирано решението на гласоподавателите", отбеляза още той. 
"Прокуратурата и съдебната система трябва да си свършат работата. Работата  на правосъдната система е в края на краищата тези, които са виновни, да бъдат осъдени. А не да правим само медийни изяви", заяви Денков.
31.05.2023, 10:53 часа
646 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha