След проливните дъждове: Пропадна подпорна стена на пътя между две села в Северозапада /снимки/

След проливните дъждове: Пропадна подпорна стена на пътя между две села в Северозапада /снимки/ След поредните дъждове се стигна до откъсване на подпорната стена на водосток на пътя между видинското село Черно поле и монтанското Буковец. В резултат под асфалтова настилка се е образувала кухина, която е опасна и може да откъсне пътя към Черно поле. Участъкът е обезопасен със сигнални ленти.
"Предал съм снимките на моите специалисти, подготвяме писмото. Имаме 14-дневен срок за това, но, разбира се, няма да чакаме четиринадесет дни, за да подадем до областния управител и сигурно, до Междуведомствената комисия, за да бъдат подсигурени средства. Ние нямаме техническото време да изготвим проект и да го изпълним - това е бедствие, това е инцидент, който трябва да се реагира по-бързо и не по правилата, по които се правят обществени поръчки и другите ремонти. Надявам се на бърза реакция на властта, защото няма по никакъв друг начин как да бъде направено това", обясни Александър Александров - кмет на община Ружинци.
Той допълни, че другият път, по който се стига до село Черно поле, предстои да бъде затворен във връзка с извършваща се рехабилитация. Това означава, че засегнатият от пропадане път ще остане единственият, по който ще може да се минава за селото. 
Призивът на кмета на Ружинци е водачите да минават по-далеч от обезопасителните сигнални ленти./БНР
08.06.2023, 09:27 часа
8167 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha