Русия 10 пъти се е опитала да убие шефа на украинското разузнаване Кирило Буданов

Русия 10 пъти се е опитала да убие шефа на украинското разузнаване Кирило Буданов Регистрирани са поне 10 опита за убийството на шефа на украинското разузнаване Кирило Буданов, който е сред най-големите мишени на руските служби.
Андрей Юсов, говорител на Главното разузнавателно управление на Министерството на отбраната на Украйна, каза в интервю за "Украинская правда", че Буданов е една от ключовите мишени за Кремъл.
"Със сигурност се знае, че това са повече от 10 опита. Има и официална присъда, доколкото тя може да бъде официална за една несъществуваща, всъщност измислена държава, каквато е Руската федерация. Да, Буданов е една от важните мишени за „руския мир“, за руската пропаганда и за управляващия режим на Путин“, каза Юсов, предаде УНИАН.
Самият Буданов смята тези опити за покушение срещу него като признак, че си върши добре работата. Взети са мерки за неговата безопасност, но те не влияят на ежедневните му задължения. „В крайна сметка смятам, че Путин и неговото близко обкръжение трябва да се страхуват повече", добави Юсов.
09.06.2023, 09:35 часа
373 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha