БСП поиска гласуване за сваляне имунитета на Борисов

БСП поиска гласуване за сваляне имунитета на Борисов БСП внесе искане за гласуване свалянето на имунитета на Бойко Борисов. 
„След като няма доблестта сам да си го даде, а мнозинството го крие, ние поемаме инициативата”, заяви лидерът на партията Корнелия Нинова.
Тя подчерта, че целта е да се изпълни законът. „Петдневният срок изтече и никой нищо не прави. Целта е да дадем възможност на г-н Борисов да докаже думите си, че е невинен по тези дела. Няма да стане, ако не си свали имунитета и няма прозрачен и честен процес“, категорична е Нинова.
Тя коментира, че от БСП гледат отрицателно на създаване на комисия по имунитетите. „Защото чухме записите, в които се планира тази комисия да "тупа топката" 6 месеца, за да изпере Борисов. Очевидно създаването на такава комисия не е с цел да се разкрие истината, а да се спаси Борисов от наказателно преследване“, допълни Нинова.
Лидерът на левицата добави, че Иван Гешев търпи много упреци, че през годините като главен прокурор „не направи много неща“. „Същият главен прокурор пазеше тези хора, не започваше наказателните дела, за които и ние няколко пъти сме сигнализирали“, каза Нинова, но уточни, че от БСП биха искали да доведат нещата  докрай.
09.06.2023, 13:12 часа
670 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha