Внимание, шофьори! От днес затварят Е-79 между Мездра и Лютидол, вижте обходните маршрути

Внимание, шофьори! От днес затварят Е-79 между Мездра и Лютидол, вижте обходните маршрути От днес - 10 юни, се спира движението в двете посоки по път I-1 между Мездра и Лютидол, съобщават от АПИ. 
Временната организация в участъка от 160-ти до 172-ри км е за изпълнението на строително-монтажни работи за модернизирането на първокласния път. 
Проектът предвижда разширяване на трасето до четирилентов габарит с разделителна ивица, както и изграждането на обходни трасета, с които транзитният трафик ще се изведе от населените места. 
Пълното затваряне на отсечката е необходимо и поради това, че платното в посока Видин, в участъка между 161-ви и 172-ри км, ще се изгради в непосредствена близост до съществуващия път I-1, а платното в посока София ще бъде в по-голямата си част върху съществуващото трасе на първокласния път. Ще бъдат построени и редица съоръжения. 
За изпълнението на всички планирани дейности по проект и удвояване на пътния участък ще са необходими взривни работи на скатове, оформяне и обрушване на откоси, полагане на мрежа по откосите и редица други строителни работи. Безопасното им извършване налага пълно затваряне на участъка, като по този начин ще се избегнат сериозни опасности и предпоставки за пътно-транспортни произшествия. 
Обходните маршрути при изпълнението на строителните работи са следните:
 
Леките автомобили до 3,5 т ще преминават по път III-1004 (Паволче - Челопек) - път III-1602 (Челопек - Лютиброд) - път II-16 (Лютиброд - Елисейна - Своге - II-18 Софийски околовръстен път и обратно.
 
За превозните средства над 3,5 т обходните трасета са:
- път II-13 Крапчене - Криводол  - Борован - Бяла Слатина - Кнежа - Долни Дъбник - път I-3 Долни Дъбник - Червен бряг - Луковит - Златна Панега - АМ „Хемус“ и обратно;
- път II-15 Враца – Борован - II-13 Борован - Бяла Слатина - Кнежа - Долни Дъбник - път I-3 Долни Дъбник - Червен бряг - Луковит - Златна Панега - АМ „Хемус“ и обратно.
 
Шофьорите на камиони над 3,5 т могат да използват и други обходни маршрути:
- в посока София: по път II-81 Монтана – София, през проход „Петрохан“ - до въвеждане на зимното поддържане на пътя.
- в посока Монтана: по АМ „Хемус“ - път I-3 Ябланица - Златна Панега - път III-103 Златна Панега - Батулци - Роман - Долна Бешовица - Горна Бешовица - Кален - Горна Кремена - Долна Кремена - Мездра - път I-1 Мездра – Монтана.
 
Предвидено е движението в участъка от път I-1 да се възстанови през декември 2023 година.
Ограничаването на движението не е най-оптималният подход, но няма по-добър. Агенция „Пътна инфраструктура“ ще направи всичко възможно да организира движението по най-щадящ и безопасен за пътуващите начин. 
Апелът към шофьорите е да карат със съобразена скорост, да спазват стриктно пътната сигнализация и да не извършват рискови маневри, с които да застрашат както своя, така и живота на други пътуващи.
10.06.2023, 08:40 часа
4225 2
Коментари

Аз

10.06.2023, 20:40 часа
То да са само пешеходните пътеки. Тревата на много места неокосена, града мръсен, за кучетата 33000-35000 лева от бюджета ама те са си на улицата, дори не маркирани има дост борбата е за паричките само. Да освободи града от мъртвешката си хватка !

как

10.06.2023, 12:32 часа
А кмета на Мездра защо не си е свършил работата и да има пешеходни пътеки? Как ще пресичат граждните при толкова движение? Май е за пенсия одавна и да знае, че кметския пост не е по роднинска линия и по наследство!
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha