Ученици от Берковица представиха творбите си от първия детски пленер по рисуване на открито /снимки/

Ученици от Берковица представиха творбите си от първия детски пленер по рисуване на открито /снимки/ Приключи първият детски пленер по рисуване на открито на тема "Берковица, мой малък свят", научи агенция BulNews.
Амалия Панчева и Андрей Будионов от 1. ОУ „Н. Й. Вапцаров“, Петя Павлова и Вирджиния Еленкова от 2. ОУ „Христо Смирненски“, Аня Софрониева, Алсу Пейчева, Михаил Младенов и Дионисий Миронов от 3. ОУ „Иван Вазов“, Марица Каменова от 4. ОУ „Г. С. Раковски“, преоткриха Берковица в своите прекрасни слънчеви картини. По време на творческия процес в три последователни дни, талантливите художници не само рисуваха, но споделяха мисли, емоции и създадоха приятелства. Научиха много нови неща за обектите, които претвориха в прекрасните си творби.
Станислава Витанова - Вр.и.д директор на Музеен комплекс - Берковица връчи грамоти и подаръци на участниците в пленера.
Община Берковица съвместно с Музеен комплекс - Берковица ще продължи тази инициатива и в бъдеще. Ще бъдат закупени допълнително материали и стативи за рисуване, за да имат възможност да се включат повече деца с интерес към изобразителното изкуство.
Картините може да се разгледат в изложбена зала на Етнографски музей - Берковица.
10.06.2023, 16:46 часа
536 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha