Доброто съществува! Доброволци помагат на 85-годишна жена с наводнен имот в монтанско село

Доброто съществува! Доброволци помагат на 85-годишна жена с наводнен имот в монтанско село В монтанското село Боровци хората се опитват да се справят с последиците от наводненията, а един от сериозно засегнатите имоти е този на 85-годишна жена, научи BulNews.
„Вътре стоя и не излизам. Две внучета имам. Единият пътува по държавите. Внучката ми е в Бургас. Хората от селото носят храна – мляко, хлебец. Комшийката ми донесе две панички с две яденета“, обясни 85-годишната Боряна Цветкова.
„От 2 юни синът ѝ замина за болницата и ме помоли да ѝ нося храна. Преди около седмица той  почина. Искам бабата да има достъп и да стъпи на земя. Има доброволци, които искат да помогнат с медикаменти. Тя няма нужда от пари, а само да се отводни дворът ѝ, за да се придвижва“, каза Нина Кръстева, жител на Боровци.
„Ще положим усилие за отводняване. Парцелът е на най-ниското място. Винаги тук се събира вода, когато са високи подпочвените води. Ще докараме техника, за да може да  има постоянно отводняване“, допълни кметът на Боровци Валери Петров.
18.06.2023, 09:30 часа
1102 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha