Слави Василев: Бойко Борисов е незаобиколима фигура за съвременния политически живот

Слави Василев: Бойко Борисов е незаобиколима фигура за съвременния политически живот "Социологията ще продължава да показва електорални щети за партиите в управляващата коалиция. Тези за ПП не ме изненадват. Какво мислят хората - това няма да промени курса на правителството, а той ще е по-продължителен от очакваното. ПП и ГЕРБ започват да се спогаждат, защото интересите на двете партии този кабинет да продължи да съществува са повече от интересите им да развалят коалицията", заяви пред БНР анализаторът Слави Василев. 
И допълни, че Бойко Борисов е абсолютно незаобиколима фигура за съвременния политически живот, затова правителството ще продължи да съществува, докато той има интерес да го крепи на власт. 
"Той е модерният Тодор Живков и знае как да си играе картите. Хем участва във властта, хем не се цапа от нея, прехвърляйки отговорността на ПП... Личният му интерес е свързан с медийното спокойствие, което трябва да си осигури, а не толкова с постовете. Той очевидно иска да си осигури конституционно спокойствие до степен, в която вероятната архитектура на новата съдебна система да му осигури мир". 
Според анализатора интересът на ПП е да управляват. 
В предаването "12+3" Василев коментира още, че реалният контрапункт на Борисов е президентът Румен Радев, а не Кирил Петков: 
"Кирил Петков и Асен Василев отидоха да консумират властта с Бойко Борисов, с Делян Пеевски. Единственият възможен контрапункт е Радев и те го го използват като боксова круша, особено ПП", заключи той. 
21.06.2023, 15:45 часа
717 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha