И той! Пепи Еврото получи инфаркт в Дубай

И той! Пепи Еврото получи инфаркт в Дубай Лобистът в Темида Петьо Петров, познат като Еврото, е получил инфаркт в Дубай, където успя избяга, след като се изплъзна на полицията, тръгнала да го арестува при акция на 29 май.
Тогава при операция късно вечерта екипи на Специализирания отряд за борба с тероризма и на прокуратурата влязоха в известен столичен ресторант. Пред заведението в кв. „Драгалевци“ и на следващия ден имаше засилено полицейско присъствие, като имотът остана блокиран.
Според предварителните данни по разпореждане на Софийската градска прокуратура са извършени процесуални действия срещу две лица – известни бизнесмени. По-късно се разбра, че става дума за Петьо Петров – Пепи Еврото, бивш следовател, познат покрай случая „Осемте джуджета“.
По неофициална информация операцията била свързана с извършеното няколко дни по-рано в РЮА убийство на Красимир Каменов – Къро.
Според информация на „Уикенд“ в момента Пепи Еврото е на лечение в елитна болница в Дубай, като състоянието му се подобрява.
Според оперативни данни бившият шеф на Столичното следствие, обвинен за принуда, заплахи и използване на записващи устройства без разрешение в периода 25 май 2018 г. до 30 май 2023 година, бил предупреден от корумпирано ченге за спецакцията, затова успял да се изплъзне от ареста, да напусне България през Турция, а оттам да излети за Обединените арабски емирства (ОАЕ) заедно с детето си.
30.06.2023, 11:36 часа
2687 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha