Андрей Цеков: Пътят Ботевград - Мездра ще е готов до края на 2024 г.

Андрей Цеков: Пътят Ботевград - Мездра ще е готов до края на 2024 г.

Пътят Ботевград - Мездра ще е готов до края на 2024 г., съобщи министърът на регионалното развитие и благоустройството Андрей Цеков в отговор на въпрос на Ивайло Папов от „Възраждане” относно строежа на скоростния път по време на днешния парламентарен контрол в Народното събрание.
„Жизненоважно е този път да го видим готов, колкото се може по-скоро. Преди три години започна изграждането на трасето, което е с дължина от 34 км", изтъкна Папов.
„Два са лотовете. В момента се изграждат пътните платна, но междувременно се е наложило препроектиране на пет пътни възли с кръгови кръстовища и това е забавило изпълнението", обясни министър Цеков.
По негови думи трасето е международна пътна артерия и промените, които осигуряват преминаване на автомобилопотока през две нива, а не през пет кръгови кръстовища, е разумният вариант за скоростен път. Цеков каза, че очаква до края на 2023 г. да бъдат изградени пътните платна с дължина около 25 км. До края на 2024 г. ще бъдат изградени и съоръженията, когато трасето ще бъде въведено в експлоатация, обясни още министърът.
Ремонтът на Околовръстния път край Враца пък ще започне през 2025 г. каза още Цеков.
"Имам лични впечатления от пътя, аз често пътувам до Северозапада, оттам произхожда семейството ми. Пътят е лош, има много пропадания, с намалена носимоспособност са платната и се налага основен ремонт", каза министърът.
Според него е обявена обществена поръчка, но процедурата все още не е приключила. "За мен лично е недопустимо осем месеца след стартирането на обществена поръчка да не е излъчено класиране", възмути се министър Цеков и обясни, че изготвянето на техническия проект прави възможно ремонтът да стартира реалистично в началото на 2025 г.

30.06.2023, 15:54 часа
2827 1
Коментари

Шофер

30.06.2023, 20:14 часа
Околовръстното покрай Язовира е ПЪЛЕН ПОТРЕС! Всеки ден минавам там с камиона.
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha