Внимание, шофьори! От днес започва ремонтът на пътя край Девене

Внимание, шофьори! От днес започва ремонтът на пътя край Девене От днес се очаква да започне възстановяването на близо 2-километровия участък от път II-13 през село Девене, в област Враца, съобщават от Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ). Строителните дейности в селото са започнали през 2021 г., но не са завършени и сега продължават. При добро време, без дъждове, се очаква ремонтът да приключи за около 20 дни.
Трасето на път II-13 е един от обходните маршрути за превозните средства над 3.5 тона, при спирането на движението в участъка от път I-1 Мездра – Лютидол. Интензивният транзитен трафик по второкласния път в последните седмици налага да се предприемат мерки за завършване на започналия преди две години ремонт, за да се повиши безопасността и на жителите на селото, и на всички пътуващи, посочват от АПИ. При изпълнение на довършителните дейности временно ще бъде ограничено транзитното преминаване на моторни превозни средства в участъка на път II-13 Крапчене – Криводол – Девене – Борован. Трафикът ще се пренасочва по път II-15 Враца – Борован, а след това по път I-1 Враца - Монтана.
По време на ремонтните дейности в Девене през Осен ще преминава само локален трафик. За повишаване безопасността на движение в Осен, както бе съобщено през миналата седмица, по молба на Агенция „Пътна инфраструктура“ Областната дирекция на МВР-Враца осигури патрулиращи автомобили в селото. Полицейските служители и Областно пътно управление – Враца работят в тясно сътрудничество, за да се гарантира безопасността. Както вече беше публично оповестено, АПИ има готовност да изгради и изкуствени неравности (легнали полицаи) за допълнително ограничаване на скоростта на движение в селото. За целта инициативата трябва да е на Община Криводол, с която да предприеме мерки за намаляване на скоростта на движение в Осен и осигуряване на безопасността на жителите му. Такива стъпки от страна на местната власт до момента не са предприети, посочват още от АПИ.
13.07.2023, 09:18 часа
1247 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha