Разбиха престъпна група за трафик на хора с цел сексуална експлоатация /снимки/

Разбиха престъпна група за трафик на хора с цел сексуална експлоатация /снимки/ Шестима души са задържани при спецоперация срещу група за трафик на хора с цел сексуална експлоатация, съобщават от МВР. Извършени са обиски на лицата, претърсени са 4 жилища и 6 автомобила. Иззети са голям брой документи за парични преводи, за автомобили, мобилни телефони и голямо количество златни накити.
Според органите на реда организираната престъпна  група е действала по доминиращия в момента метод „Ловърбой“. В тези случаи трафикантът създава емоционална връзка с бъдещата си жертва, като я ухажва, купува ѝ скъпи подаръци, кара я да се чувства специална, за да се формира доверие и подчинение.
Участниците в схемата използвали физическо насилие, заплахи и психически тормоз към жертвите и към свидетелите. Жертвите се набелязвали чрез лични познанства и запознанства в социалните мрежи. Те основно са лица от 18 до 35-годишна възраст, с нисък социален статус и от проблемни семейства.
След това сексуалната експлоатация е извършвана в Германия, където в сайтове за запознанства са публикувани снимки и видеоклипове на жертвите заедно с цени за предлаганите услуги.
По делото са събрани достатъчно данни и са обвинени 12 души, съобщават още от МВР. Двама са обявени за общодържавно издирване и предстои изготвяне на европейска заповед за арест. Петима са задържани в ареста. 
Продължава работата по установяване на мрежата от жертви и събирането на доказателства за престъпната група. 
Спецоперация е реализирана от служители на ГДБОП, колегите им от Сектор БОП - Плевен, ГДЖСОБТ, РУ - Етрополе към ОДМВР - София, под ръководството на Районна прокуратура - Плевен.
13.07.2023, 15:17 часа
692 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha