РИОСВ-Враца провери строежа на скоростния път между Мездра и Ботевград

РИОСВ-Враца провери строежа на скоростния път между Мездра и Ботевград Регионалната инспекция по околната среда и водите във Враца е извършила проверка на строежа на скоростния път Мездра-Ботевград, научи агенция BulNews. Служителите са следили за спазването на екологичното законодателство.
Проверката е извършена в края на миналия месец, след постъпил сигнал в Министерството на околната среда и водите относно изхвърляне на земни маси от дейностите по строежа на пътя.
Направен е обход на участък от път Е-79 от км 161+367 до км 174+800 /ЛОТ 2/, между Мездра и Люти дол.  Огледани са дерета, пресичащи сервитута на пътя и в обхвата на строителния обект, както и Мала река и нейни притоци. 
Всички обходени и огледани дерета и реката имат проводимост, констатирали експертите. Не е установено наличие на изхвърлени скални и земни маси в заливаемите части, вследствие на дейности от строителството на пътя. 
Фракциите, използвани от работниците, се складират в сервитута на пътя и на терени публична държавна собственост и на терен частна собственост, по договорка със собствениците.
Констатирано е, че в участъка на строителството на тунелите има образувани свлачища, които не засягат водни обекти.
При проверката не е установено изхвърляне на земни и скални маси в горски територии.
 
14.07.2023, 08:40 часа
2606 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha