Врачани изреваха: Роми празнуват денонощно, акат и пишкат по поляните в ж.к. „Младост“ /снимки/

Врачани изреваха: Роми празнуват денонощно, акат и пишкат по поляните в ж.к. „Младост“ /снимки/ Врачани се оплакаха от роми в кв. „Младост“. За безпокойството, в което живеят хората от квартала, сигнализира в медията ни 70-годишната Красимира В. 
Жената живее в блок №7, зад който се намират 3 бараки, обитавани от ромски семейства. По думи на Красимира, живущите в постройките непрекъснато създават проблеми и подлагат на психически тормоз хората от квартала. Според бабата в барака живеят по над 10 човека, които всяка вечер купонясват, слушайки силна музика, която не спира да кънти. Жената разказа пред наш репортер, че почти всеки ден тя и нейни съседи подават сигнали в полицията. Пристигащите на адреса униформени обаче укротяват за малко обстановката и след като си тръгнат, джумбушът и виковете започват отново.
По думи на възрастната жена бараките, в които ромите живеят, нямат канализация. Според нея нямат и пространства, обособени като тоалетни и бани, тъй като са ги превърнали в стаи, за да могат да живеят още хора там. Тя твърди, че ромите ходят по малка и голяма нужда в кофи и легени, а след това ги изсипват на поляните покрай блоковете. Според нея междублоковите пространства са заринати от боклуци, а виновниците за това са именно същите хора.
По думи на Красимира, не е възможно човек да отвори прозореца си нито през деня, нито през нощта, тъй като във въздуха се нося воня като от градска тоалетна и се чуват ориенталски ритми, които кънтят независимо от часа и времето.
70-годишната жена се надява отговорните институции да се самосезират и да вземат мерки по отношение на начина на живот на ромите в квартал „Младост“. От името и на съседите си тя моли спешно да се вземат мерки, за да могат живущите в района да си отдъхнат и да прекарват спокойно времето у дома, без да се налага да търпят безграничната наглост и варварското поведение на ромите, живеещи в бараките.
19.07.2023, 08:50 часа
5693 3
Коментари

РПГ

19.07.2023, 17:22 часа
Тия са на държавна издръжка и това го знаят най-добре. Никой не може да ги барне за нищо. Само реват за помощи, за работа едва ли.

Служебен домоуправител

19.07.2023, 10:51 часа
Нищо по различно от преди 30 /тридесет/ години. Всичко това показва неефективна контролна дейност от страна на Община Враца и регионалната структура на МВР. Така ще бъде, докато тази общност е фактор в провежданите избори тук и в страната.

Баце

19.07.2023, 09:29 часа
Държавата си ги отглежда и храни.Живеем в един мангалски кенеф,такива ще бъдат и децата.
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha